19:00

Ope IF

Referat: Brunflo FK - Ope IF

Derbydax mot Ope på fredagkvällen.
Innan matchen hade vi några korta punkter att arbeta med. Främst att vara påkopplade från start och gå in i situationerna direkt. En annan var att ha koll på deras bollar ut på kanterna.
Lite ställningskrig i början där det är mycket kamp på mittfältet.
Det känns inte bra när Ope i den 13:e minuten tar ledningen på en lite rörig situation där de får stå hyfsat fria i straffområdet med en bra träff i borte.
Vi har några chanser med Agnes och Louise som har två skott strax över ribban och känns som vi är på väg in i matchen när Irma ska slå iväg bollen och den studsar till precis innan vilkets gör att det blir en rejäl felträff som i princip går bakåt, de är först på bollen och kan slå in den säkert.
Givetvis tungt men vi fortsätter att kämpa och i den 42:a minuten sliter sig Nike fri, tar ett skott med vänstern som målvakten lämnar retur på och där är Aina och stöter in bollen. Skönt att få med en positiv känsla i halvtid
Där pratar vi om att våga spela vårat spel och använda alla lagdelarna.
Därför är det skönt att få utdelning relativt tidigt i andra när Aina tar ansvar för en hörna och i kalabaliken framför mål slår Nike in den.
I den 55:e minuten slår Amina en boll i djupet som Aina är först på och lobbar in den. 3-2 och verkligen ett viktigt mål på,alla sätt.
Vi kämpar på men tyvärr för Ope utdelning på en löpboll i djupet som slås in i boxen där de är först och kan slå in den.
Givetvis tungt men ändå en känsla som säger att det här kämpar vi vidare på.
I den 79:e minuten bryts matchen i 25 minuter då åskan och blixtrarna är lite väl när för fotbollsmatcher.
De sista 10 minutrarna är kamp och långbollar åt alla håll där det verkligen märks att inget lag vill förlora.

Vi tar med oss ett kämpande och förhoppningsvis det självförtroendeboost som behövs framöver.
Elina får guldskon idag för en heroisk insats över 90 minuter men en match där ingen faller ur ramen.

Nästa match är div 3 borta mot Sveg redan nu på söndag kl 13:00.